• NederlandsNederlands
 • EnglishEnglish
 • .

  Wederom 3 HCM negatieve testen voor Sphynx Cattery v/d Noorderplassen

  Vandaag (07-02-2020) zijn er 3 katten van sphynx cattery v/d Noorderplassen wederom HCM negatief getest. Het gaat om onze kater Hakuna Matata uit Zuid – Afrika op de mooie leeftijd van 6 jaar. Onze poes Jacqueline a.k.a. Blue uit Rusland op de mooie leeftijd van 6 jaar. En om onze eigen fokje Look! Purrfectly Naked v/d Noorderplassen a.k.a. Skin op de mooie leeftijd van 7 jaar en 2 maanden. We zijn  natuurlijk erg blij met deze goede testresultaten op oudere leeftijd.

  Jimmy Choo v/d Noorderplassen in TV programma voor kinderen

  Vond vanochtend (8 -1-2019) dit bericht in m’n cattery mailbox :

  Goedemorgen! Ik ben Moran van KRO-NCRV en maak een programma genaamd Betreden Op Eigen Risico. Dit is een spel voor kinderen tussen de 11 en 15 jaar met uitdagingen en challenges dat op zaterdag op Zapp wordt uitgezonden. Voor een challenge tussen de presentatoren zijn wij op zoek naar een naaktkat die bij ons in de studio zou kunnen komen. De challenge houdt in dat de presentatoren aan verschillende objecten en dieren moeten snuffelen om te raden wat het is. De kat zal verder niet aangeraakt worden en het baasje mag er ook zeker bij blijven staan om de kat vast te houden. Ik hoor graag of er een kat is die mee zou willen werken aan dit leuke jeugdprogramma. De opnames zijn op zondag 20 januari in Hilversum 

  Heb mijn koper Vico Kádár voor gedragen, aangezien hij al vaker met zijn 2 kittens uit mijn cattery aan zulk soort dingen heeft deelgenomen. Vanmiddag te horen gekregen dat de keuze idd op Vico & Jimmy Choo van de Noorderplassen is gevallen. Ben natuurlijk weer bijzonder trots. Veel suc6 alvast Vico & Jimmy Choo van de Noorderplassen.

  Prachtige pen tekening cadeau gekregen

  Ik heb voor mijn verjaardag een prachtige pen tekening gekregen. Dit cadeau heb ik van een goede vriendin uit België gekregen en is gemaakt door kunstenares Inge van Elst. Het is een mooi aandenken aan mijn veel te vroeg overleden sphynx ventje Baloe van de Noorderplassen. Ik mis hem nog elke dag.

  Mooie pen tekening van Blue door Inge van Elst

  Inge van Elst heeft een mooie pen tekening gemaakt van Blue. Deze pen tekening is geveild in Het Lichtruim, tijdens de goede doelen kunst verkoop. Ben uiteraard bijzonder trots dat Blue van Sphynx Cattery van de Noorderplassen model mocht staan voor deze prachtige tekening. Vind het ook heel erg leuk, dat we op deze manier iets voor het goede doel hebben kunnen betekenen. Hopelijk zullen er nog vele mooie tekeningen en aquarellen volgen van Inge van Elst.

  Tentoonstelling in Kasteel d’Aspremont-Lynden in Oud Rekem België.

  Hier een kleine impressie van de kunstwerken van Inge van Elst op de tentoonstelling in Kasteel d’Aspremont-Lynden in Oud Rekem België. Inge heeft onder andere Kissy van sphynx cattery van de Noorderplassen als voorbeeld voor haar aquarellen gebruikt. (foto door Robby Stifter).

  2de aquarel van Kissy ook klaar.

  Uiteindelijk is de mooie tekening van Kissy, door kunstenares Inge van Elst, omgezet in een prachtige aquarel. Ik ben natuurlijk ook weer bijzonder trots, dat Inge de Noorderplassen sphynx katten mooi genoeg vind om er zulke mooie kunst van te maken. Dit is de 2de aquarel die Inge van Kissy heeft gemaakt. De andere is ook op deze nieuwspagina te bewonderen.

  Prachtige potlood tekening van Kissy door Inge van Elst.

  Inge van Elst heeft weer een prachtige potlood tekening van Kissy gemaakt. Dit is te lezen op haar Facebook pagina. Voorstudie witte kat, 20×30 potlood 2H. Een vel wit papier, een potlood, een gummetje en ik ben uren zoet. het weergeven van verschillende materialen, stof, hout, huid etc. vind ik fantastisch om te doen. Uiteraard weer in “gezelschap” van mijn dierbare naaktkat modellen. Deze keer weer een beauty van Sphynx Cattery van de Noorderplassen in Lelystad. Ik ben natuurlijk weer bijzonder trots en vereerd en kan niet wachten tot de aquarel klaar is.

   

  Aquarel van Kissy op expositie in Italië voorjaar 2018

  Dit schreef Inge van Elst op haar Facebook pagina. “Aquarel, 56×38 cm “ De Kersenmepper”, (the Cherry Smasher”). Mijn “Kersenmepper” mag zich van het voorjaar (2018) presenteren tijdens de internationale aquarellen expositie in Fabriano Italië. Altijd spannend of ze door de ballotage zou komen, en, gelukt dus!” Kissy heeft model gestaan voor deze aquarel, dus ik ben bijzonder trots dat deze op de expositie wordt gepresenteerd.

  Kunstenares Inge van Elst is op bezoek geweest bij de cattery.

  Donderdag 17 augustus 2017 is kunstenares Inge van Elst op bezoek geweest bij sphynx cattery van de Noorderplassen om wat foto’s te schieten van de sphynxjes. Ook wilde zij ze graag eens in real life zien, zodat zij nog mooiere aquarellen kan gaan schilderen. Inge heeft Kissy uitgekozen om te gaan schetsen en neem aan dat ze hier ook een prachtige aquarel van gaat maken. Ik ben alvast heel erg trots en heel benieuwd naar het eind resultaat.

  Trots! 1 van mijn katjes vereeuwigd als tattoo

  1 van de blikopeners heeft het katje uit mijn cattery laten vereeuwigen op haar been. Het resultaat is bijzonder mooi geworden zoals je op de foto’s kan zien. Ben er ook bijzonder trots op. Where’s My Toupee van de Noorderplassen a.k.a. Beau.

  20217134_1401837926537366_840849800_n19125429_1419080641479761_1099282601_o

  Autumn Breeze van de Noorderplassen op tv

  Ik ben een poosje terug benaderd door de redacteur van het jeugdprogramma Beestieboys. Of ik mee wilde werken aan het programma, of dat ik iemand wist die er aan mee zou willen doen. Zelf hoef ik niet zo nodig op tv, maar ik heb wel een aantal kittenkopers die dat soort dingen wel leuk vinden om te doen. De keus is gevallen op Coba met Autumn Breeze van de Noorderplassen. De opnames zijn afgelopen vrijdag 8 juli geweest en de uitzending zal rond september 2016 zijn. De precieze datum horen we nog. Vind het bijzonder leuk dat de keuze op 1 van mijn kittens is gevallen. Trots!

  Autumn Breeze - Day 60 - 26

  Foto wedstrijd gewonnen bij de dierenarts

  Op 8 juli 2016 is bekend gemaakt dat de kitten foto van Indiana, Vancouver en New York van de Noorderplassen, de foto wedstrijd heeft gewonnen. Ik ben natuurlijk weer bijzonder trots op mijn katjes. De prijs bestaat uit een gratis consult, de foto van de kittens 3 maanden lang op de vaccinatie kaartjes van de dierenarts, de winnende foto in een wekelijkse krant van Almere (Almere deze week) en een verrassingspakket ter waarde van 50 euro.

  Dier van het Kwartaal DA

  Kissy Kiss komt de gelederen versterken

  Zondag 6 maart 2016 was het eindelijk zover. Kissy Kiss from Philippopolis is ingetrokken bij de van de Noorderplassen familie. Rene & Svetlana dank voor jullie vertrouwen. Ik zal goed voor “ons” meisje zorgen.

  Kissy Bewerkt Klein Formaat 2

  Fotoshoot gewonnen bij BW-Shots te Almere

  Ik heb wat foto’s van de Noorderplassen katjes ingestuurd,  naar aanleiding van een oproep op Facebook. Een aantal van mijn Noorderplassen katjes zijn uitgekozen om deel te nemen aan een gratis fotoshoot van BW-Shots te Almere. Donderdag 25 februari was het zover. Meerdere foto’s zijn te bekijken op de fotoalbum pagina.

  Skin Bewerkt Klein Formaat 1

  Smartie d’r afbeelding op beker van katten vereniging

  Vandaag 15 december 2015 een leuk cadeautje ontvangen van de kattenvereniging die Smartie (Sizzling Brown Sugar v/d Noorderplassen) haar afbeelding op de stambomen en club artikelen wilden gebruiken. Erg attent van de voorzitster Andrea. Nogmaals dank!

  Mok Smartie

  Jimmy Choo v/d Noorderplassen in het Algemeen Dagblad

  Wederom 1 van de Noorderplassen sphynx in de spotlight. Jimmy Choo v/d Noorderplassen is, uit een groot aantal aanmeldingen uitgekozen om te verschijnen in de dierendag editie van het algemeen dagblad. Jimmy is een volle nestbroer van onze Juicy Couture v/d Noorderplassen, die in mei 2015 met haar foto in de Linda stond.

  Jimmy Choo In De AD - 1

  Smartie foto op stamboom

  Sizzling Brown Sugar a.k.a. Smartie staat met haar foto op het stamboom ontwerp van een startende Belgisiche katten vereniging. Trots op mijn meisje. Schijnbaar vinden meer mensen haar net zo knap, als dat ik haar vind.

  Aankomst Hakuna vanuit Zuid-Afrika

  Moon Catz Hakuna Matata is op 24-9-2014 op Nederlandse bodem aangekomen vanuit het verre Zuid – Afrika. We zijn erg blij met de komst van dit prachtige en lieve lilac ventje. We zijn Charon Scheepers van Moon Catz cattery erg dankbaar voor haar vertrouwen. We hopen ons fokprogramma te versterken met zijn mooie onverwante lijnen.

  Hakuna

  Aankomst Quicksilver vanuit Rusland

  Op 27-6-2012 kwam Pharaon Cats Quicksilver uit Rusland aan om mijn fokprogramma te versterken. Helaas vielen deze plannen in duigen, omdat het ventje behoorlijk ziek werd. De fokker nam helaas haar verantwoordelijkheid niet en kocht ik een kat in de zak. Quick is mijn duurste castraat ooit. Als u zijn hele verhaal wilt lezen, klik hier.

  Quicksilver

   

  Sphynx Tattoo

  Sinds oktober 2011 zijn ik en m’n 1ste sphynx poes Mrs. Cloudy’s Pride Dione a.k.a. Gummi onafscheidelijk. Ik heb een digitale tekening van haar om laten zetten in een tattoo.

  Gummi Tattoo

  Aankomst Miss Cara van Indira

  We zijn ontzettend blij met onze nieuwe aanwinst voor de cattery. Miss Cara van Indira is een chocolate point poesje en zal een mooie toekomstige combinatie gaan vormen met onze chocolate mink kater Joser Zodiac. Greetje bedankt voor je vertrouwen.Cara 14 Weken Oud

  The Nudes

  Ook staan er katjes van sphynx cattery van de Noorderplassen in het boek The Nudes. Van dit boek is de opbrengst ook naar het hcm onderzoek van Dr. Kate Meurs in Amerika gegaan. The Nudes 1The Nudes 2

  Scrapbook for HCM research

  Ook hebben meerdere katjes van sphynx cattery van de Noorderplassen hun medewerking verleend aan een goed doel. Zo hebben wij foto’s aangeleverd voor boeken, waarvan de opbrengst naar het HCM onderzoek is gegaan. Dit onderzoek word in Amerika gedaan door Dr. Kate Meurs. Zodat er in de toekomst hopelijk ook een dna hcm test beschikbaar komt voor de sphynx.Scrapbook for HCM Research