Beste kattenvrienden,

Ik plaats dit stuk niet om iemand nodeloos zwart te maken of een streek te leveren. Ik plaats dit verhaal omdat ik het leed wat een dier aan is gedaan naar buiten wil brengen en omdat ikzelf dit  schrijnende verhaal ook kwijt moet. Het heeft me immers teveel pijn gedaan.

Sommige fokkers maken keuzes omwille van geld waar levende dieren de dupe van zijn! En dat hoort niet! Eigenlijk horen zij juist de beschermers te zijn van jonge dieren welke aan het begin van hun leven staan.

Omdat hier geen tot weinig controle op is, is de enige manier om dit een halt toe te roepen, het naar buiten brengen van dierenmishandeling/uitbuiting welke ik bij deze ook doe.
Ik doe dit nu zodat evt. volgende kopers gewaarschuwd zijn en dit leed niet meer mee hoeven te maken.  Deze manier blijkt helaas de enige manier te zijn om onetische fokkers te raken, omdat het hun in de portemonnaie gaat raken, omdat zij niet geven om dierenwelzijn.

Een fokker die mens en dier dupeert door bewust met erfelijke ziektes te fokken en te blijven fokken moet gewezen worden op z’n daden.  Een fokker die bewust levens van dieren en mensen kapotmaakt om geld moet gedeeld worden. Dit verhaal gaat over zo’n fokker.

Op 26 Juli is het door mij aangekochte kitten Pharaon Cats Quicksilver van “fokker” Anghela Osina per vliegtuig onder begeleiding van een russische koerier op Schiphol aangekomen.
Het (voor de fok aangeschafte) katertje oogde op het eerste zicht gezond.

Na 5 dagen kreeg ik via Facebook een pm van een bevriende fokker uit België. Die mij vroeg of het katertje wel helemaal gezond was, want zij had ook een poesje van dezelfde fokker vandaan en die was bij aankomst al doodziek. Hoge koorts, ontstoken ogen, hoesten, niezen, diarree en wormen.
Ook vertelde zij mij dat een bevriende fokker in Amerika ook een katertje van dezelfde fokker had en dat hij op dag 5 hoge koorts ontwikkelde, snotteren, diarree en zelfs een volwassen worm op had gehoest.
Ook was er een fokker in Frankrijk met een poesje van dezelfde cattery die gelijksoortige klachten had en tot op de dag van vandaag heeft dat poesje ( nu een jaar oud ) nog altijd diarree, is mij door deze Belgische fokker verteld.

Ik vertelde haar dus dat mijn katertje niks mankeerde en dat hij het hartstikke goed deed.

Op dag 6 merkten we echter dat hij erg sloom was, niet wilde spelen of lopen. Hij voelde erg warm aan en met het verhaal van die bevriende fokker nog in ons hoofd, vertrokken wij met een klein bang hartje richting dierenarts. Daar bleek hij erg hoge koorts ( 40,1 graden ) en wat leek een pijnlijke keel te hebben.
Antibiotica en pijnstiller meegekregen.

Volgende dag nog hogere koorts ( 40.8 graden ), waarna we besloten om hem bij de dierenarts te laten opnemen, omdat zulke hoge koorts voor elk dier levensbedreigend kan zijn,  en nog meer voor een kitten!.
Ons mannetje werd gekoeld en aan het infuus gelegd om de koorts om laag te krijgen.

Ik heb bij thuiskomst natuurlijk gelijk de fokker op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen! Maar in plaats van dat ze zich bezorgd toonde omtrent de toestand van Quick beweerde ze quasi direct dat hij ziek was geworden door de reis, en door het contact met mijn katten of door het feit dat hij buiten in de tuin had mogen spelen.

Hij is 3 dagen opgenomen geweest bij de dierenarts, waarna de koorts genoeg onder controle leek om hem mee naar huis te nemen.

Quick ging uiteindelijk mee naar huis met koortsremmer/pijnstiller. Dit heeft hij 14 dagen lang gehad.
Ondertussen heb ik steeds contact met de fokker onderhouden. Die helaas niet 1 keer uit haar zelf heeft geïnformeerd hoe het met het door haar gefokte katje ging ( en tot op de dag van vandaag is dat nog steeds zo ). Daar ben ik nog het meest door ontdaan…

Op zaterdag de 18de augustus heeft hij de laatste ronde van de koortsremmer/pijnstiller gekregen, de antibiotica was al veel eerder op.
Zondag de 19de augustus was hij alweer wat sloom en leek weer wat warm aan te voelen.

Wederom de dierenarts gebeld. Die zei dat het waarschijnlijk door de hoge buitentemperaturen kwam en dat ik me geen zorgen moest maken. Dat ik hem kalm en koel moest houden.

Maandag de 20ste augustus dan toch weer naar de dierenarts gegaan. Het kitten was weer erg sloom, voelde heet aan en liep mank.
Hij bleek weer 40+ graden koorts te hebben.

De dierenarts heeft zijn gewrichten nagekeken, dit omdat hij mank liep!  Na grondig onderzoek bleek hij op de leeftijd van nog geen 4 maanden al last te hebben van de erfelijke ziekte:  Patella Luxatie (waardoor hij ook al ongeschikt is voor de fok ).

We hebben toen ook besloten om bloed af te nemen bij de dierenarts en het te testen om te kijken of hij ontstekingen in zijn lichaam had of dat er iets mis zou zijn met zíjn organen. De hoge koorts moest uiteindelijk ergens vandaan komen.
Uit de test bleek er geen infectie of ontsteking aanwezig te zijn, waarden van organen waren allemaal prima.
Wel waren zijn rode bloedlichaampjes dramatisch laag. Daarom besloten om hem Felv/Fiv te testen, omdat dit een symptoom van Felv/Fiv kan zijn.
Gelukkig was die test negatief.

Toen besloten om nog wat bloed in te sturen naar een extern lab om een Coombs test uit te laten voeren en gelijk te kijken of hij geen bloedparasieten had.
De test op bloedparasieten was negatief, maar de Coombs test was helaas positief!!!

Het voor de fok aangeschafte katertje heeft dus een auto immuun stoornis!!!

Zijn lichaam ziet zijn eigen lichaam als vijand en valt dit aan. Het kleintje vernietigd dus door een allergische reactie op zijn lichaam zijn eigen rode bloedlichaampjes wat dus bloedarmoede tot gevolg heeft.

Wordt het kitten hier niet voor behandeld, dan gaat het uiteindelijk dood. En die mogelijkheid is ook met behandeling zelfs nog aanwezig.

Dit heb ik allemaal aan de fokker gemeld en die zegt alleen maar dat hij het door mijn katten heeft opgelopen, wat dus helemaal niet mogelijk is, aangezien het een genetisch geboorte defect is die dit tot stand heeft gebracht.

In de fokker haar contract staat dat als het kitten een geboorte defect/genetisch defect heeft, dat de koper recht heeft op een ander kitten. Nu probeert ze daar dus onderuit te komen en wil ze mij ook niet de gemaakte dierenartskosten vergoeden.

Ik heb het kitten voor 2300 dollar gekocht, daar kwam nog 700 dollar voor shipping per koerier bij en nu heb ik op het moment al 630 euro aan de dierenartskosten uitgegeven en deze kosten gaan nog verder oplopen, omdat hij nu op het moment weer bij de dierenarts is opgenomen, omdat zijn situatie alweer levensbedreigend is.

Het enige wat de fokker zegt is, stuur het kitten maar terug op jouw kosten en dan zal ik het na laten kijken. Als het een geboorte defect/genetisch defect is krijg je een ander kitten. Als mijn dierenarts zegt dat het dat niet is, krijg je niks.
Ik heb haar naar waarheid gemeld dat het kitten te ziek en te zwak is om terug naar Rusland te vliegen en dat hij dan niet behandeld word en dat hij waarschijnlijk nog tijdens de reis overlijden zal… Dit doe ik mijn ventje niet aan, hij verdient medische zorg, liefde en geborgenheid!
Ook heb ik haar gezegd dat ik volgens de lettertjes van het contract waar zij zich zo graag aan vastklampt  helemaal niet verplicht ben om het kitten terug te sturen! In haar contract staat dat ik een geschreven document van de dierenarts met de bevindingen moet opsturen. En dat ik dat dus ga doen, zodra ik die van mijn dierenarts heb ontvangen. Mijn dierenarts moet het namelijk allemaal naar het engels vertalen, zodat die mw. en haar dierenarts het kunnen begrijpen.

Ik heb haar een paar foto’s gestuurd en haar enige reactie was : hoe kan een kitten dat zo ziek is, er dik uit zien en niet mager. Het feit dat hij op alle foto’s alleen maar op zijn zij lag, zei haar schijnbaar niks.

Toen heb ik haar maar een filmpje gestuurd en toen kreeg ik als reactie of hij door de verdoving ? ( die hij helemaal niet krijgt ) niet op zijn pootjes kon staan.

http://s483.photobucket.com/albums/rr192/gizmo6370/Quick%20sick/?action=view&current=CIMG8532.mp4

http://s483.photobucket.com/albums/rr192/gizmo6370/Quick%20sick/?action=view&current=CIMG8533.mp4

Hier kan u ook nog een foto van hem zien, let hierbij goed op het vocht dat hij heeft in zijn gewrichtjes.  Hij ligt steeds op zijn zij, omdat hij te zwak is om op te staan en duizelig van de bloedarmoede. Dit is voor hem de enige comfortabele positie, een andere positie zet nl. te veel druk op de gewrichten waardoor het vocht hem een prikkend & pijnlijk gevoel bezorgd! Een doodziek kitten van 4 maanden oud dat graag wil spelen maar het niet kan…dat doet ons dus ook heel veel pijn!

http://i483.photobucket.com/albums/rr192/gizmo6370/Quick%20sick/QuickSick-1.jpg

En de vraag hoe een gezond kitten bij haar cattery ( Pharaon Cats ) vandaan in zo’n korte tijd ziek kon worden. Het moest volgens haar vast van mijn katten komen. En zo gaat het maar door. Alles grijpt ze maar als excuus aan, om vooral maar zelf niet verweten te kunnen worden en dat ze mij een kitten en de dierenartskosten moet vergoeden.
Geen enkele keer heeft ze uit zichzelf een mail gestuurd om te vragen hoe het nu gaat met hem, geen enkele mail laat mij enige bezorgdheid naar het ventje zelf toe zien!

Mocht iemand nog een 3de filmpje van hem willen zien, zodat een ieder met eigen ogen kan bekijken hoe zwak en ziek het ventje eigenlijk was op het moment dat de fokker mij zei het kitten terug te sturen naar Rusland, stuur me dan gerust even een mail of PB.

Bovenal is het erg jammer dat de fokker geen verantwoordelijkheid neemt voor een door haar gefokt en verkocht kitten met een genetisch/geboorte defect en ik vind het zorgwekkend dat iemand zo om kan gaan met dieren, zonder dat ze daar haar verantwoordelijkheid voor neemt.

Deze mw. denkt dat ze zo maar door kan gaan, met zieke dieren verkopen!!! Vandaar dat ik mijn verhaal wil delen, zodat het hopelijk in de toekomst niet ook bij een ander gebeurd. Iets in mij zegt dat ze zich toch niet aan haar deel van het contract zal houden, dus waarom zou ik zwijgen ? Waarom zwijgt iedereen steeds als er zich weer zo’n situatie voordoet ?

Ik zou het in ieder geval zeer op prijs hebben gesteld als iemand de moeite zou hebben genomen om me van tevoren voor zo’n “fokker” te waarschuwen.

Ik heb bij haar een wat ik dacht gezond kitten voor de fok gekocht en daar blijkt hij nu helaas dus bij lange niet aan te voldoen. Het kitten is overduidelijk niet geschikt gebleken om mee te fokken.
Net als dat ze mij nu geen ander kitten wil geven, omdat het volgens haar dierenarts geen genetisch/geboorte defect is.
Ik vraag me af of deze mw. uberhaupt met de brief van mijn dierenarts en de bloedtesten bij haar dierenarts is geweest, want ik kan me niet voorstellen dat een deskundige zonder te liegen kan beweren dat het niet een genetisch/geboorte defect is.

Ik heb de fokker meerdere malen om de naam en het email adres van haar dierenarts verzocht, zodat mijn dierenarts de bloedtesten en haar bevindingen rechtstreeks met haar dierenarts kon bespreken/toesturen.
Dit heeft zij mij elke keer geweigerd. Of mijn verzoek gewoon compleet genegeerd.
Net zoals ze mijn laatste mails allemaal negeert!

 

Ik heb een heel aardige mw. via Facebook leren kennen die oorspronkelijk uit Rusland komt, maar al jaren in de USA woont.
Ik heb haar gevraagd om mij bij te staan, omdat ik de stille hoop had dat de “fokker” van Quick mij niet goed begreep vanwege de vertaalmachine die zij steeds gebruikte.
Dus heb deze mw. verzocht een mail in het russisch naar de “fokker” van Quick te sturen, om te bemiddelen en het probleem uit te leggen.
U kunt de uitkomst vast al raden, ook deze mw. kreeg geen enkele reaktie van Quick’s “fokker”.

De dierenarts kosten zijn op het moment van publiceren van dit verhaal al opgelopen naar 1200 euro.
En ben me er terdege van bewust dat deze kosten nog veel verder zullen gaan oplopen, omdat zijn bloed regelmatig gecontroleerd moet gaan worden. Ook zal hij nog, zodra het lichamelijk mogelijk is gecastreerd gaan worden, want zijn genetisch defect stopt hier en nu bij onze cattery, wij nemen onze verantwoordelijkheid naar het hele ras toe…..dit mag niet nog eens gebeuren!

Ik ben in de afgelopen periode zo bang geweest dat het mannetje het niet zou redden, nooit heb ik een troostend woord van zijn fokker ontvangen, alleen maar beschuldigingen aan mij en mijn katten gericht, maar ik heb hem erdoorheen kunnen halen en zou het zo weer opnieuw voor hem doen, want ik hou namelijk WEL van Quick. In tegenstelling tot zijn “fokker”…

Het schrijnende is dat er alweer nieuwe katten en kittens te koop aangeboden staan op internet uit dezelfde lijnen en familie die ongetwijfeld weer voor heel veel verdriet in een nieuw gezin zullen gaan zorgen, maar hier zelf het meest onder zullen lijden. Ik leef met al deze dieren en hun nieuwe baasjes mee…

Kopers pas op voor oplichter Anghela Osina/Анжела Осина van Sphynx cattery Pharaon Cats in Saratov Rusland!!

Alle documenten